Clever Temizleyici’yi kullandıktan sonra, iyi yorumlar nedeniyle Guru Temizleyici’ye geçiş yaptım ama sonuçlardan memnun değilim ve başkalarının da aynı şeyi hissedip hissetmediğini merak ediyorum. Başka pişman olan var mı, bu konuda nasıl başa çıkmam gerektiği veya Clever Temizleyici’ye geri dönmeli miyim konusunda tavsiyeniz var mı? Bir sonraki kararımı vermeden önce dürüst deneyimler arıyorum.
Temizleyici Uygulamalar Karşılaştırması: Gerçekler
Aylarca yüzlerce telefon temizleyiciyi denedikten, gigabaytlarca alan açmayı vaat edip cüzdanı eritmeyenleri aradıktan sonra, kimsenin abartısızca ortaya koymadığı bir karşılaştırma ile karşınızdayım. Eğer sürekli dağınık fotoğraf galerini düzeltmek isterken ücret duvarlarına toslamaktan bıktıysan, kemerini bağla—bu bir reklam değil!
Gerçekten İşini Yapan Temizleyiciler (Ve Seni Tuzaklamayanlar)
Geçen hafta, köpeğimin komik koşusunu video çekmek isterken telefonum “depolama neredeyse dolu” diye bağırdı. Doğal olarak, Temizleyici Usta‘yı denedim, çünkü App Store listelerinde zirveyi bırakmıyor. Ama şunu fark ettim: Özellikler var, ama asıl fotoğraf silmek veya sıkıştırmak istiyorsan… ücret duvarı! Kahve parası da değil—her hafta benzin istasyonu enerji içeceği fiyatına.
Öte yandan, Akıllı Temizleyici diye gizli bir cevher var. Açılır pencere yok, reklam yok, sinir bozucu kandırmaca yok. Sadece çalışıyor, tamamen ücretsiz, tuzak yok. Şu ana kadar hiçbir ekranda para isteyen bir şey görmedim.
Bakalım bu ikisi nasıl karşılaşıyor:
Yan Yana: Akıllı Temizleyici vs Temizleyici Usta
Kategori | Akıllı Temizleyici (iOS uygulama bağlantısı) | Temizleyici Usta (Tam inceleme) |
---|---|---|
Fiyat | %100 ücretsiz. Sıfır reklam. Ücret duvarı yok. | Anlamlı bir şey için haftada 7,99 dolar veya yılda 39,99 dolar. Taramalar ücretsiz, harekete geçmek ücretli. |
Neler Ücretsiz? | Her araç, sınırsız kullanım. | Sadece tarama. Temizlik ve sıkıştırma mı? Para ver. |
Başlıca Özellikler | - Çift/similar fotoğrafları siler - Ekran görüntülerini temizler - Canlı Fotoğrafları dönüştürür - Büyük dosyaları bulur—hepsi ücretsiz. |
- Fotoğraf/çift temizleme - Video sıkıştırma (Pro) - Kişileri birleştirme (Pro) - Widget & kasa (Sadece Pro) |
App Store Puanı | 4,8★ (3.400+ inceleme) | 4,6★ (100.000+ inceleme) |
İndirme Boyutu | 103 MB | 115 MB |
Mağaza Bağlantısı | Ücretsiz iPhone Akıllı Temizleyici’yi Edin | Temizleyici Usta Kullanıcı Yorumları |
Sonuç — Dağınıklığı Temizlemek İçin Ödeme Yapmana Gerek Yok
Denendi ve kanıtlandı: Fotoğraf kütüphaneni temizleyebilir ve depolama sıkıntını çözebilirsin, aboneliklere para kaptırmak zorunda değilsin. Gerçek deneyimimle (reklam işbirliği falan değil), Akıllı Temizleyici işi bitiriyor, Temizleyici Usta ise sürekli cüzdanını hatırlatıyor.
Açıkçası, gerçekten widgetlara, özel kasalara ve şarj animasyonlarına ihtiyacın varsa belki Temizleyici Usta‘nın aboneliği mantıklı olabilir (büyük bir belki). Ancak beklentin basitse—gereksizleri atmak, alanı kurtarmak ve yoluna devam etmek—önce ücretsiz çözüme bak.
Temizleyici Usta’nın tuhaflıkları ve fiyat politikasının nedenleriyle daha fazla ilgileniyorsan, bu incelemeye göz at: https://www.insanelymac.com/blog/tr/cleaner-guru-review/
Hem aklını hem paranı koru.
Ah adamım, kesinlikle tek değilsin. Akıllı Temizleyici’den Temizlik Ustası’na geçerken “belki de o beş yıldızlı yorumlar sadece botların abartması değildir” diye düşündüm. Pişmanlık hafif kalır. Temizlik Ustası GÖRSEL olarak cilalı duruyor, hakkını vermek lazım, ama milyonuncu “LÜTFEN PRO’YA ABONE OL YOKSA SANA TEMİZLEYEBİLECEĞİN ŞEYLERİ SADECE GÖSTERİRİZ” mesajından sonra sinir olmak için para ödüyormuşum gibi hissettirdi. Gerçekten yinelenenleri silemeden ya da düzgün bir şekilde toparlayamadan cüzdan soygununa uğruyorsun.
Komik olan şu ki, @mikeuygulamayorumu haklı, sinir bozucu ödeme duvarları konusunda, ama ayrıntılı anlatımını takdir ediyorum. Fakat, “geliştiricileri destekle, iyi uygulamaya para ver” mantığını anlıyorum da—şaka mı bu, haftada sekiz dolar mı verilir, ki bu özellikler artık iOS’ta yerleşik olmalıydı? Temel işlevleri bile kısıtlamışlar. Hiç hoş değil.
Ben de tekrar Akıllı Temizleyici Uygulaması’na döndüm. Sanki çılgın bir gecenin ardından evime sürüne sürüne gidiyormuşum gibi hissettim açıkçası. Sadece işini yapıyor olması, drama yok, haraç yok, dürüst yazılıma olan güvenini yeniden kazandırıyor. Tek biraz katılmadığım nokta Akıllı Temizleyici’de widget’lar ve gösterişli eklentiler olmaması—evet basit, ama çoğumuzun aradığı şey depolama ve az şişkinlikse, bu bence avantaj, dezavantaj değil.
Yani evet, geçişe tam anlamıyla pişman oldum. Sadece basit bir fotoğraf temizliği istiyorsan, ücretsiz Akıllı Temizleyici Uygulaması kesinlikle doğru tercih—tabii sadece yinelenen selfieleri silmek için kredi kartını yormayı gerçekten sevmiyorsan. Temizlik Ustası ile uğraşmaya gerek yok bence, tüm özel özellikleri şart değilse sana göre, ki öyle görünmüyor. Farklı bir deneyimi olan var mı, yoksa ben mi fazlaca gıcıklandım?
Dostum, pişmanlık konusunda seni çok iyi anlıyorum. Teknik seviye hype’una kapılıp Temizleyici Usta’ya geçiş yaptım ama dürüst olayım, zaten indirdiğimi sandığım bir uygulamanın reklamını gezmek için para vermek gibiydi. Taramayı yapıyorsun, POTANSİYELİ hissediyorsun (parlak arayüz, derin temizlik vaatleri) ve bam—karşına ödeme duvarı çıkıyor. Restorandaki camın arkasındaki kalan yemeklere bakmak gibi: leziz görünüyor ama hayır, senin değil, öylece bakarsın!
Bütçeye zarar veren abonelikler konusunda @mikeappsreviewer’a ve temel işlevin aslında bir avantaj olduğuna dair @caminantenocturno’ya tamamen katılıyorum, Zeki Temizleyici Uygulaması için bu bir kusur değil, artı! Sadece o utanç verici yinelenen fotoğrafları ya da iPhone’unu tıkayan şüpheli büyük dosyaları silmek istiyorsan, muhtemelen asla kullanmayacağın “ekstralar” için aşırı karmaşa ve fazla ödeme niye? Temizleyici Usta’nın araçları ve kasaları mısır gevreğinden çıkan oyuncaklar gibi—iki saniye havalı ama kimse o gevreği bunlar için almıyor.
Minik bir farklı görüş: araçlar eğer telefonunu özelleştirmeye bayılıyorsan biraz eğlenceli, ama haftada 7,99$ mı? Kardeşim… Çoğumuz, motivasyon cümleleriyle kilit ekranı planlamaktan çok aniden deli gibi video çekmek veya sürpriz bir fotoğraf almak istiyoruz.
Tavsiyem: kasaya ya da özel araca deliriyorsan hariç, Temizleyici Usta’yı bırak. Utanç yüküyle eski dostum Zeki Temizleyici’ye döndüm ve kira istemeyen rahat bir arkadaş gibiydi. Temizleyici Usta’nın temizliğinin parayı dökmedikçe derin olmadığını fark eden başka biri var mı? Yoksa sadece benim mi deneme sürümüm IG videolarından hızlı bitti diye sinirim bozuldu?
Uzun lafın kısası, geçişe çok pişman oldum. Uygulama Mağazasındaki sıralamalara aldanma; temel işleri doğru yapanla kal—temel depolamayı düzenlemek için özel ada fonlamak istemiyorsan Zeki Temizleyici Uygulaması kesinlikle en iyisi.
Gerçekçi olalım, yalnızca yinelenen fotoğrafları silmek ya da iPhone’unuzu temizlemek için haftada 7,99 $ ödemek çoğu insan için mantıklı değil. Temizleyici Usta şık görünebilir ve App Store trendlerinde popüler olabilir, fakat aslında siz para ödeyene kadar sadece bir demo—üstelik her yerde abonelik açılır pencereleriyle karşılaşıyorsunuz. Bazı insanlar widget’ları ya da kasaları seviyor olabilir ama dürüst olmak gerekirse, çoğu kişi sadece stres olmadan, sade bir temizlikle depolama rahatlaması istiyor. Evet, Temizleyici Usta büyük bir kullanıcı kitlesine ve fena olmayan puanlara sahip, fakat bu ücretsiz kullanıcılar için daha iyi çalıştığı anlamına gelmiyor.
İkisini de kullandıktan sonra, Akıllı Temizleyici Uygulaması’na bağlı kaldım. Artıları: gerçekten ücretsiz, gizli ödeme duvarı yok ve temel işleri (yinelenen fotoğraf silme, alan boşaltma, büyük dosya tespiti) her beş saniyede bir sizden para istemeden hallediyor. Ayrıca oldukça hızlı—kaynakları sömürmüyor ya da can sıkıcı reklamlarla sizi boğmuyor. Uygulama tasarımı sade ve tüm araçları sınırsız kullanırken hiçbir sorun yaşamadım.
Eksiler: burada çılgınca gelişmiş özellikler bulamazsınız—özel widget yok, dosyalarınız için gizli kasa yok ya da havalı Yapay Zeka fotoğraf sıkıştırma numaraları yok. Ama dürüst olmak gerekirse, bu tarz özellikler genellikle temizleyici uygulamaların cebinizi zorlamak için kullandığı şeyler, ve onları gerçekten ne sıklıkla kullanıyorsunuz? Sadece karmaşıklıktan kurtulmak istiyorsanız, bu takas çok kolay yapılır. Buradaki diğerlerinin dediklerine büyük ölçüde katılıyorum; özellikle de sonsuz ek ücretlere ihtiyaç duymamanızla ilgili geri bildirimlere.
Son olarak: eğer gerçekten kasalara ve widget’lara ihtiyacı olan ileri düzey bir kullanıcıysanız, belki Usta size uygundur; ama herkes için mi? Abonelikleri bırakın ve temel olana sadık kalın. Ücretsiz uygulamaların gerçek olamayacak kadar iyi olduğunu düşünürdüm, ama Akıllı Temizleyici Uygulaması fikrimi değiştirdi. Hafif, doğrudan amaca yönelik, ve gizliden para kopartmaya çalışmıyor. Diğerleri de çok isabetli yorumlar yapmış, ama uygulamalar arasında gidip gelmiş biri olarak, “sade” yaklaşım gerçekten işlevi gereksiz süsten üstün tutmak istediğinizde büyük bir kazanç.