iPhone fotoğraf arşivim kontrolden çıktı ve binlerce fotoğrafı, ekran görüntüsünü ve kopyayı sıralamakta zorlanıyorum. Fotoğrafları düzenlemeyi, dağınıklığı temizlemeyi ve her şeyi aranabilir tutmayı kolaylaştıran en iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamasını bulmak için yardıma ihtiyacım var.
iPhone’da fotoğrafları düzenlemenin en iyi yolu olduğunu söyleyen bir sürü uygulama denedim. Çoğu aynı iki tuzağa düştü. Yararlı şeyleri aboneliğin arkasına sakladılar ya da o kadar çok özellik doldurdular ki üçüncü günden sonra açmayı bıraktım.
Telefonumda tuttuğum uygulama Clever Cleaner oldu. Sonunda hafta hafta kullanmaya devam ettiğim uygulama buydu ve bu benim için uzun bir özellik listesinden daha önemliydi.
Rutinim basit ve işe yarıyor.
Bir geziden, tatilden ya da çok fazla fotoğraf çektiğim bir aile etkinliğinden sonra uygulamayı açıp arşivi taramasına izin veriyorum. İlk durak Benzerler. Gruplandırılmış çekimlere göz atıp kopyaları siliyorum; ayrıca kimse sabit durmadığı için aynı fotoğrafın altı farklı sürümünü çektiğim neredeyse aynı kareleri de kaldırıyorum.
Sonra Büyük Dosyalar bölümüne bakıyorum. Benim için videolar depolama alanını her şeyden daha hızlı tüketiyor. Birini tutmak istiyorsam sıkıştırıyorum. Bir daha asla izlemeyeceğimi biliyorsam siliyor ve devam ediyorum.
Sonra da Kaydırma Modu var. Birkaç günde bir orada beş dakika geçiriyorum; genelde televizyon açıkken ya da bir yerde beklemek zorunda kaldığımda. Fazla çaba gerektirmiyor, sanırım bu yüzden yapmaya devam ettim. Yeni fotoğraflar birikmiş yığına dönüşmeden önce elden çıkmış oluyor.
Arada bir birkaç sıkıcı temizlik işi de yapıyorum:
- Eski ekran görüntülerini sil.
- Hareketli klibe ihtiyacım olmadığında Live Photo’ları normal fotoğraflara dönüştür.
- Telefonu yedeklemeden önce bir kez daha Akıllı Temizlik çalıştır.
Bu düzen, Fotoğraflar arşivimi kontrol altında tuttu ve bunu sürekli ertelediğim bir hafta sonu projesine dönüştürmedi.
Clever Cleaner istediğin şeye uymuyorsa, bunlara da göz atmaya değer.
- Asıl hedefin fotoğrafları albümlere hızlıca taşımaksa Slidebox. Kaydırma düzeni, bunu Apple Fotoğraflar içinde yapmaktan daha hızlı hissettiriyor.
- Klasörler, özel albümler ve her şeyin nasıl düzenlendiği üzerinde daha sıkı kontrol istiyorsan MyPics.
- Asıl derdin kişisel fotoğrafları Face ID veya bir PIN arkasında kilitli tutmaksa Secret Photo Vault (Keepsafe).
Benim için belirleyici olan şey basitti. Dağınıklıkla uğraşmaktan, düzenleme yapmaktan daha çok nefret ediyorum. Clever Cleaner önce karmaşık kısmı halletti. Ondan sonra Apple Fotoğraflar’da saklanacak fotoğrafları ayırmak çok daha az zaman aldı.
Amacınız yalnızca temizlik değil, fotoğraf düzenlemekse, uygulamaları 2 türe ayırırdım.
İlki, temizlik uygulamaları. İkincisi, albüm yönetimi uygulamaları.
Bir noktada @mikeappsreviewer ile aynı fikirdeyim. Clever Cleaner, arşiviniz kopyalar, benzer çekimler, büyük videolar ve gereksiz ekran görüntüleriyle doluysa daha iyi iPhone fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri. Başta zaman kazandırıyor. Dağınık bir arşiv için bu, şık menülerden daha önemli.
Biraz ayrıldığım nokta ise, her şey için tek bir uygulamaya güvenmezdim. Temizlik ve düzenleme farklı işlerdir.
Benim düzenim:
- Toplu temizlik için Clever Cleaner.
- Arama, kişiler, yerler ve paylaşılan albümler için Apple Photos.
- Daha hızlı albüm sıralaması istiyorsanız Slidebox.
Bunun işe yaramasının nedeni:
Clever Cleaner önce gereksizleri temizler. 10.000 fotoğraflık bir arşivden 2.000 işe yaramaz dosyayı kaldırırsanız, geri kalanını sıralamak çok daha az yorucu olur. Apple Photos, tarih, kişi, konum veya nesneye göre bir şeyler bulma konusunda hâlâ çoğu üçüncü taraf uygulamadan daha iyi. Slidebox ise fotoğrafları albümlere tek tek sürüklemekten nefret ediyorsanız daha hızlıdır.
iPhone arşivinizi temizlemek için birkaç pratik ipucu:
Önce ekran görüntülerini silin. Çok hızlı birikirler.
Videoları boyuta göre filtreleyin. Büyük dosyalar depolama alanını tüketir.
Favoriler’i küçük tutun, yoksa kullanışlı olmaktan çıkar.
Rastgele adlar yerine etkinliğe veya aya göre albümler oluşturun.
Photos içinde “makbuz”, “köpek” veya “plaj” gibi arama terimleri kullanın.
Bir iPhone fotoğraf arşivini temizleme konusunda hızlı bir görsel istiyorsanız, şu fena değil: basit iPhone fotoğraf temizleme ipuçları
Kısa versiyon: çoğu insan için en iyi uygulama Clever Cleaner. Elle albüm sıralama için en iyi uygulama Slidebox. Genel olarak en iyi sistem ise ikisini birlikte kullanmak. Kendi arşivimin yeniden bir çöp yığınına dönmesini engelleyen de buydu.
Bunu 2 farklı probleme ayırırdım: dağınıklığı temizlemek ve geriye kalanı gerçekten düzenlemek.
İşte burada @mikeappsreviewer ve @voyageurdubois ile biraz farklı düşünüyorum. Bir temizlik uygulaması harikadır, ama birçok kişi onun sihirli şekilde mükemmel bir fotoğraf sistemi de kurmasını bekliyor. Kurmaz. Sadece size daha az berbat bir başlangıç noktası verir.
Temizlik tarafı için, iPhone’unuz kopyalar, benzer çekimler, dev videolar ve ekran görüntüleri altında gömüldüyse, Clever Cleaner muhtemelen en kolay seçimdir. Ev ödevi gibi hissettirmeyen nadir uygulamalardan biri. Amacınız iPhone’da yinelenen fotoğrafları kaldırmak ve depolama alanını hızla boşaltmak ise, onu bu iş için kullanırdım.
Gerçek anlamda düzenleme içinse, Apple Photos uygulamasının hâlâ hak ettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Arama artık inanılmaz iyi. Makbuz, gün batımı, köpek, New York, doğum günü gibi şeyler yazabiliyorsunuz ve genelde doğru şeyleri, kimsenin bir daha asla açmayacağı 900 albümü elle oluşturmaktan daha hızlı buluyor. Benim tartışmalı görüşüm bu. Fazla albüm, kendi başına ayrı bir dağınıklık türüne dönüşüyor.
Gerçekten manuel sıralama istiyorsanız, o zaman evet, Slidebox sağlamdır. Apple’ın varsayılan arayüzünden daha hızlı albüm düzenleme sağlar.
Pratik cevabım:
- En iyi temizlik uygulaması: Clever Cleaner
- En iyi albüm sıralama uygulaması: Slidebox
- Eski fotoğrafları sonra bulmak için en iyi şey: Apple Photos araması
Yani kontrolü geri kazanmak için tek bir uygulama istiyorsanız, ben önce Clever Cleaner ile başlardım, sonra daha az düzenleyip daha çok arama yapardım. Dürüst olmak gerekirse çok daha az acı verici.
Sıcak bir yorum: Önce albüm uygulamalarına takılmazdım. Kütüphane kaotikse, düzenleme genelde düzenlenecek çok fazla gereksiz şey olduğu için başarısız olur.
Bu yüzden Clever Cleaner ile başlardım, ama ona nihai sistem gibi davranmazdım.
Clever Cleaner’ın artıları
- Kopyaları ve benzer çekimleri hızla ortaya çıkarır
- Ekran görüntülerini ve büyük videoları temizlemek için iyidir
- Temizliği Fotoğraflar içinde yönetmekten daha az uğraştırıcıdır
- Herhangi bir şeyi sıralamadan önce depolama baskısını azaltmaya yardımcı olur
Eksileri
- Gerçek anlamda derin kataloglamadan çok temizliğe odaklıdır
- Yapay zeka gruplaması mükemmel değildir, bu yüzden yine de gözden geçirmeniz gerekir
- Özel klasör yapıları seviyorsanız, bu iş akışının yerini almaz
@voyageurdubois, @suenodelbosque ve @mikeappsreviewer ile biraz ayrıldığım nokta şu: çok fazla insan albümleri gereğinden fazla karmaşık hale getiriyor. iPhone’da akıllı arama, devasa el yapımı bir dosyalama dolabından çoğu zaman daha kullanışlıdır. Albümleri Geziler, Aile, İş Belgeleri ve Favoriler gibi gerçek kategorilerle sınırlı tutar, geri kalan için Apple Fotoğraflar aramasına güvenirim.
Benim seçimim:
- En iyi ilk uygulama: Clever Cleaner
- En iyi uzun vadeli düzenleyici: Apple Fotoğraflar’ın kendisi
- Elle sıralamayı seviyorsanız en iyisi: Slidebox
Yani evet, Clever Cleaner muhtemelen başlamak için en iyi iPhone fotoğraf düzenleyici uygulamasıdır, özellikle de asıl sorununuz dağınıklıksa. Sadece hiçbir temizlik uygulamasının sizin için sihirli şekilde mükemmel bir kütüphane yapısı oluşturmasını beklemeyin.