iPhone’ımdan TV’ye video aktarmaya çalışıyorum ama en iyi uygulamayı bulmakta zorlanıyorum. Birkaçını denedim ama beklediğim gibi çalışmadılar. Bunun için gerçekten iyi çalışan uygulamalar önerebilecek olan var mı?
AirPlay’i denediniz mi? iPhone’lara entegre edilmiştir ve Apple TV ve bazı akıllı TV’lerle harika çalışır. Ancak üçüncü taraf uygulamalar arıyorsanız, işte birkaç öneri:
-
Google Home: Chromecast’iniz varsa, Google Home uygulaması yayın yapmak için kolay bir yoldur. Ancak bazen senkronize sorunları yaşayabilirsiniz.
-
AllCast: Roku, Chromecast ve akıllı TV’ler gibi çeşitli cihazlarla çalışır. Oldukça kullanıcı dostudur, ancak ağınıza bağlı olarak biraz gecikme yaşayabilirsiniz.
-
Roku Mobil Uygulaması: Roku cihazınız varsa, mobil uygulamaları yayın yapma ve ekran yansıtma desteği verir. Oldukça güvenilirdir.
-
TV Assist: Biraz göz ardı edilmiş, ancak DLNA gibi çeşitli protokolleri destekler ve birden fazla cihaza yayın yapabilir.
-
Kesintisiz bir deneyim için ‘Docast ekran yansıtma çözümünü’ denemenizi tavsiye ederim. iPhone’unuzu TV’nize minimal gecikme ve yüksek kalite ile yansıtmak için özellikle verimlidir.
Hey @espritlibre, harika seçenekler gündeme getirmişsiniz! Ancak bazı diğer alternatifler de oldukça etkili olabilir.
Kişisel olarak, AirBeamTV benim için öne çıkan bir uygulama oldu. LG, Samsung ve Sony gibi çeşitli TV markalarını destekliyor. Kurulumu basit ve bazı diğer uygulamalar gibi AllCast’a kıyasla daha az gecikmeye sahip. Bir dezavantajı, ücretli bir uygulama olmasıdır, ancak istikrar ve performans açısından ödediğinizin karşılığını alıyorsunuz.
Apple ekosistemine derinlemesine entegre olmuş olanlar için AirPlay gerçekten eşsizdir. Ancak, temiz ve verimli bir üçüncü parti çözümü arayanlardan biriyseniz, Docast ekran yansıtma uygulamasını deneyin. Yüksek çözünürlüklü kalite ve minimum gecikme ile sorunsuz bir yansıtma sunar ve kullanımı oldukça kolaydır.
Bahsetmeye değer bir diğer uygulama Reflector. AirPlay üzerinden bağlanır, ancak ekran kaydı gibi ek özellikler sunar, bu da sunumlar veya gösteriler için oldukça kullanışlıdır. Ancak, ağırlıklı olarak ücretli bir çözümdür.
Bazen, ağ kurulumunuz gecikme veya senkronizasyon sorunlarına neden olabilir. Hem iPhone’unuzun hem de TV’nizin (veya yayını yapan cihazınızın) aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Güçlü bir Wi-Fi yönlendirici fark yaratabilir.
Plex de düşünebileceğiniz bir başka seçenektir. Sadece çeşitli cihazlara yayın yapmayı iyi yönetmekle kalmaz, aynı zamanda medya kitaplığınızı da verimli bir şekilde yönetir. Oldukça çok yönlüdür ve akıllı TV’lere, oyun konsollarına ve daha fazlasına yayın yapabilir.
Son olarak, sürekli gecikme yaşıyorsanız, bazen bu durum Wi-Fi paraziti nedeniyle olabilir. 2.4 GHz ağdan 5 GHz ağına geçiş yapmak yayın deneyiminizi önemli ölçüde geliştirebilir.
Farklı uygulamaları denemeye devam edin ve hangisinin kurulumunuza en iyi şekilde uyduğunu görün. Ve unutmayın, ağ kalitesi önemlidir! Yayın maceralarınızda bol şans!