Kończy mi się miejsce na iPhonie i bardzo spowalnia jego działanie. Potrzebuję darmowej aplikacji, aby szybko usunąć niepotrzebne pliki i poprawić wydajność. Jakieś rekomendacje?
Odkrywanie najlepszych aplikacji czyszczących iPhone: kompleksowa recenzja
Jeśli jesteś jak większość użytkowników iPhone’a, pewnie doświadczyłeś frustracji z brakiem miejsca na urządzeniu. Od zdublowanych zdjęć po niepotrzebne zrzuty ekranu, Twój telefon może łatwo się zapełnić, zmuszając Cię do poszukiwania aplikacji, która uporządkuje bałagan. Aby pomóc, przetestowałem kilka aplikacji czyszczących na iPhone’a i sprawdziłem, które naprawdę działają. Poniżej znajdziesz moje wnioski wraz z zaletami, wadami i ogólnymi ocenami.
Najlepszy wybór: Clever Cleaner - Najlepsza aplikacja do czyszczenia iPhone’a
Kluczowe funkcje:
- Wykrywa i usuwa podobne lub zdublowane zdjęcia.
- Identyfikuje i usuwa duże pliki wideo.
- Kompresuje zdjęcia Live Photos, optymalizując miejsce w pamięci.
- Usuwa nieużywane zrzuty ekranu.
Cena:
Ta aplikacja jest w pełni darmowa – bez subskrypcji, reklam i ukrytych opłat.
Co mi się podobało:
Całkowicie darmowa aplikacja: W przeciwieństwie do innych aplikacji, brak jest płatnych blokad czy limitów dziennych.
Ekstremalnie szybkie skanowanie: Przeskanowała moją galerię z ponad 10 000 zdjęciami w zaledwie trzy minuty!
Imponujące sortowanie AI: Aplikacja dokładnie wykrywała większość zdublowanych i rozmazanych zdjęć, ograniczając pracę ręczną do minimum.
Znaczące odzyskiwanie miejsca: Jednym skanem odzyskałem aż 32GB.
Co można poprawić:
Brak funkcji czyszczenia e-maili/kontaktów: Niektóre konkurencyjne aplikacje to oferują, ale Clever Cleaner tego nie ma.
AI czasem przesadza: Sporadycznie oznaczała dziwne „najlepsze” zdjęcia, wymagając ponownego sprawdzenia.
Ostateczny werdykt:
4,9/5
Clever Cleaner to ostateczny wybór dla każdego, kto szuka całkowicie darmowej i bardzo funkcjonalnej aplikacji do czyszczenia iPhone’a. Robi swoje, nie wprowadzając frustracji, takich jak reklamy czy subskrypcje.
Dodatkowe zasoby:
- Zobacz poradnik Clever Cleaner na YouTube
- Szczegółowa recenzja Clever Cleaner
- Odwiedź oficjalną stronę Clever Cleaner
- Dyskusja Reddit o usuwaniu zdublowanych zdjęć
Wicemistrz: Cleaner Kit - Wszechstronne narzędzie
Funkcje wersji darmowej:
- Częściowe czyszczenie plików dostępne po obejrzeniu reklam.
- Organizowanie kontaktów i zarządzanie kalendarzem.
Funkcje wersji płatnej i ceny:
- Funkcje Premium obejmują:
- Nieograniczone czyszczenie plików.
- Kompresja wideo.
- Bezpieczeństwo urządzenia, sieci i przeglądania.
- Widgety i animacje ładowania.
- Usunięcie reklam dla niezakłóconego korzystania.
- Cena: 5,99 USD/tydzień lub 29,99 USD/rok, z 7-dniowym okresem próbnym.
Najważniejsze cechy:
Duża różnorodność funkcji poza samym sprzątaniem.
Intuicyjna organizacja zdjęć i wideo sprawia, że czyszczenie jest wydajne.
Zabezpieczenie urządzenia i przeglądania jako dodatek.
Mniej reklam, dzięki czemu wersja darmowa jest do zniesienia.
Wady:
Reklamy mogą przerywać zadania w wersji darmowej.
Ograniczone opcje dostosowywania planów płatnych; dostępne są tylko roczne i tygodniowe subskrypcje.
Ostateczny werdykt:
4,6/5
Cleaner Kit oferuje świetny balans funkcjonalności i dostępności. Dzięki 7-dniowej wersji próbnej możesz bez ryzyka ocenić jego pełny potencjał.
Trzecie miejsce: Cleanup App - Czyszczenie pamięci telefonu
Funkcje wersji darmowej:
- Czyszczenie ograniczone do 15 zdjęć/wideo na skan.
- Dostęp do „Tajnej Przestrzeni”, zarządzania kontaktami i czyszczenia e-maili zablokowany za reklamami.
- Natychmiastowe wykrywanie podobnych zdjęć.
- Nieograniczony dostęp do wszystkich funkcji.
- Środowisko bez reklam.
- Cena: 6,99 USD/tydzień lub 39,99 USD za dożywotni dostęp.
Zalety:
Hojny dostęp do funkcji w wersji darmowej pozwala użytkownikom przetestować przed zakupem.
Prosty, przyjazny dla początkujących interfejs.
Ograniczenia:
Wykrywanie zdjęć nie zawsze jest dokładne; niektóre oznaczone zdjęcia były zupełnie niezwiązanymi duplikatami.
Wysoka cena w przypadku tygodniowego planu subskrypcji.
Ostateczny werdykt:
4,0/5
Choć Cleanup App pokrywa wszystkie podstawy, jej wersja darmowa mocno opiera się na reklamach, a problemy z oznaczeniami wymagają dodatkowej uwagi.
Wyróżnienie: Cleaner Guru - Opcja Premium
Wersja darmowa:
Żadne funkcje nie są dostępne bez przejścia na wersję płatną.
- Inteligentne czyszczenie zdjęć z nawigacją gestami.
- Ekskluzywna „Tajna przestrzeń” dla prywatnych plików.
- Możliwości czyszczenia e-maili i zarządzania kontaktami.
- Cena: 7,99 USD/tydzień (Pro) i 6,99 USD/tydzień (Lite). Oferowany jest 7-dniowy okres próbny.
Zalety:
Brak reklam zakłócających korzystanie.
Atrakcyjny, elegancki design interfejsu.
Unikalne funkcje, takie jak czyszczenie e-maili, które są rzadkością w podobnych aplikacjach.
Wady:
Darmowa wersja pozbawiona podstawowych funkcji.
Stawki subskrypcji ograniczone do płatności tygodniowych, co utrudnia budżetowe opcje.
Ostateczny werdykt:
4,0/5
Cleaner Guru wyróżnia się dopracowanym wyglądem i funkcją czyszczenia e-maili, chociaż głównie dla użytkowników gotowych zapłacić od razu.
Podsumowanie
Choć wszystkie cztery opcje mają swoje mocne strony, Clever Cleaner wyróżnia się dzięki swojej darmowej prostocie i skuteczności. Dla użytkowników poszukujących zaawansowanych funkcji, Cleaner Kit i Cleaner Guru oferują dodatkowe narzędzia, jednak wymagają inwestycji finansowej. Niezależnie od tego, czy szukasz darmowego rozwiązania, czy zaawansowanego zestawu narzędzi, jedna z tych aplikacji z pewnością spełni Twoje potrzeby!
Więcej zasobów:
Dobrze, szukasz darmowej aplikacji do oczyszczania iPhone’a? Przede wszystkim rozumiem Cię – brak miejsca na iPhonie to w zasadzie współczesna groza. Zrobisz JEDNO urocze zdjęcie psa, a Apple mówi: „Hej, usuń coś, bo inaczej…”.
Na podstawie tego, czego używałem (a wierz mi, przetestowałem kilka z tych aplikacji), Clever Cleaner to strzał w dziesiątkę. Aplikacja jest naprawdę darmowa – żadnych ukrytych diabełków w postaci nagłych paywalli czy „obejrzyj reklamę, aby odblokować więcej funkcji”. Spisała się świetnie, gdy przeskanowałem swoją bibliotekę zdjęć. Nawet nie chcę przyznać, jak chaotyczna była moja biblioteka – rozmazane selfie, przypadkowe zrzuty ekranu mojego ekranu blokady, 800 zdjęć tego samego zachodu słońca. Jednym posunięciem usunęła duplikaty i zwolniła prawie 30 GB. To jakby mój telefon znów mógł oddychać.
Teraz, @mikeappsreviewer wspomniał również o „Cleaner Kit”, który jest całkiem niezły, zwłaszcza jeśli szukasz dodatkowych funkcji, takich jak oczyszczanie kontaktów i bezpieczeństwo. Ale darmowa wersja to w zasadzie impreza pełna reklam, a jeśli chciałbym oglądać reklamy, przewijałbym Instagram. Nawet nie zacznę mówić o aplikacjach takich jak Cleaner Guru – tam trzeba płacić dosłownie za wszystko. Po co w ogóle twierdzić, że mają darmową wersję?! Niewiarygodne.
Jedyny minus Clever Cleaner jest taki, że nie zajmuje się rzeczami takimi jak śmieci e-mailowe czy kontakty (które mnie osobiście nie obchodzą, ale niektórym może zależeć). Ale jako rozwiązanie za zero złotych do usunięcia śmieciowych plików i przywrócenia prędkości telefonu? Trudno to pobić.
TL;DR: Clever Cleaner. Bez zbędnych dodatków, bez pułapek płatności i faktycznie działa. Wszystko inne prawdopodobnie sprawi, że będziesz chciał krzyczeć w pustkę albo sięgać po portfel.
Stary, czuję Twój ból! Panika związana z „niską pamięcią” to za bardzo realna sprawa, zwłaszcza gdy iPhony zaczynają działać wolniej niż żółw na bieżni. Byłem tam, naprawiłem to. Szczerze, powinieneś sprawdzić Clever Cleaner – to jak magiczna różdżka dla Twojego zagraconego telefonu. Wypróbowałem ją po tym, jak @mikeappsreviewer ją wychwalił, i serio zwolniła ponad 25 GB za jednym razem. Jakim cudem miałem tyle śmieci? Duplikaty zdjęć? Zniknęły. Przypadkowe zrzuty ekranu memów, o których zapomniałem? Zniknęły. Jest też niesamowicie szybka – przeskanowała moją absurdalną bibliotekę w mniej niż 5 minut.
Teraz, @sonhadordobosque wspomniał o takich rzeczach jak Cleaner Kit, które są w porządku, ale nienawidzę aplikacji, w których darmowa wersja to festiwal reklam. A Cleaner Guru? LOL, „darmowa wersja” to żart – dosłownie wszystko jest zablokowane za paywallem. Po co w ogóle udawać, że jest darmowa?
Jasne, Clever Cleaner nie dotyka maili ani kontaktów, ale bądźmy szczerzy – kto przechowuje tysiące starych maili na swoim iPhonie? Wampiry pamięci to zazwyczaj zdjęcia i filmy, więc ta aplikacja jest idealna, aby zająć się tym, co naprawdę się liczy. Poza tym, jest naprawdę darmowa – bez podstępnych pułapek subskrypcyjnych czy „obejrzyj 30 reklam, aby usunąć jedno zdjęcie”.
Więc tak, jeśli jeszcze nie używasz Clever Cleaner, Twój iPhone prawdopodobnie go potrzebuje NATYCHMIAST. Zaufaj mi, Twój telefon Ci podziękuje. Albo, wiesz, możesz dalej radzić sobie z komunikatem „pełna pamięć” za każdym razem, gdy próbujesz zrobić selfie.