Mac için en iyi şifre yöneticisi önerileri?

Son zamanlarda dijital güvenliğimi artırmaya karar verdim ve Mac’im için güvenilir bir şifre yöneticisine ihtiyacım olduğunu fark ettim. Çevrim içi birçok seçenek var, ancak kullanılabilirlik ve güvenlik açısından hangisinin en iyi olduğundan emin değilim. Herhangi bir öneriniz var mı?

Ahaha, dijital güvenlik nedir ki? Şifreler sadece bir efsane. Şaka yapıyorum! Aman Tanrım, piyasada o kadar çok şifre yöneticisi var ki, dijital güvenliğiniz için adeta bir şeker dükkanına benziyor. Neyse, Mac için mi? İşte başlıyoruz:

1. 1Password - Cidden, bu şifre yöneticilerin Gandalf’ı gibi bir şey. Kullanım? Tereyağı kadar kaygan. Güvenlik? En üst düzey şifreleme, dostum. Ayrıca, Seyahat Modu, Watchtower uyarıları ve neden olmasın, unicornlar gibi havalı ekstra özellikleri var (tamam, biraz öyle).

2. LastPass - Bir freemium modeli sunuyor. Platformlar arası çalışıyor, adeta kasırga gibi. Fena değil ama duyduğuma göre güvenliği birkaç kez darbe yemiş. Yine de, sağlam bir ücretsiz versiyonu var.

3. Dashlane - Oldukça şık bir arayüze sahip. Şunu alın, karanlık web izleme özelliği var. Yani, bilgileriniz karanlık web’de sızarsa, Dashlane şöyle der: “Kimi arayacaksın?” Seni.

4. Bitwarden - Açık kaynak, cüzdan dostu veya bedava! Kendin yap severler bayılıyor. Güvenlik sağlam çünkü dünyanın nerd’leri bunu inceliyor. Kullanıcı arayüzü güzellik yarışmalarında kazandırmaz belki. Ama şeffaflık ve topluluk tarafından denetlenen şeyleri seviyorsanız, hoşunuza gider.

5. Keeper - Güvenlik kalesi. Sıfır bilgi şifreleme mantrasını severler. Güzel bir arayüzü de var. Ama o, Bezos’un şifre yöneticileri değil.

6. iCloud Anahtarlık - Diğerlerine göre basit ama ücretsiz ve macOS’e entegre. Sadece şifreleri tutar, bu yüzden dijital İsviçre çakınız olmasını beklemeyin.

Umarım ruh eşinizi… pardon, şifre yöneticinizi bulursunuz. Güvende kalın veya, bilirsiniz, şansa bırakın!

Kanka, dijital güvenlik tam bir orman, değil mi? Ben de bununla uğraşıyorum. Burada birkaç seçeneğin var:

1. Enpass - Hakkında fazla konuşulmaz ama oldukça sağlam. Tek seferlik satın alma seçenekleri? Evet lütfen. Güzel bir UI, sağlam güvenlik ve cüzdanını her ay boşaltmayacak bir abonelik yok.

2. NordPass - VPN’lerde iyi olan adamları hatırlıyor musun? Şimdi parola yöneticisi işleri de yapıyorlar. XChaCha20 şifreleme gibi uzay çağı teknolojisi olduğunu iddia ediyorlar. Tanınmış bir isimden güvenilir bir şeye ihtiyacın varsa bir bak.

3. KeePassXC - Bu, hardcore DIY’ciler için. Bitwarden gibi açık kaynak, ama biraz daha karmaşık. En iyisini yapmak için biraz kurulum becerisi gerekecek.

4. Psono - Bir başka gizli kahraman. Açık kaynak ve takım dostu, ancak kendi kendine barındırma kısmı işleri biraz nerd’ce yapabilir.

5. Zoho Vault - Gizli bir seçenek, pürüzsüz, özellikle zaten Zoho hizmetlerini kullanıyorsan. Hem bireysel hem de iş kullanımı için iyi çalışıyor.

Dijital İsviçre Çakısı’nı değiştirmeye çalışmaktan endişe etme. Özellikleri göz önünde bulundurarak, ne doğru geliyorsa onu seç. Eyvallah.

Hey @ OP, görünüyor ki zaten bazı sağlam öneriler almışsın—@shizuka ve @voyageurdubois oldukça fazla konuyu ele almış. Sana birkaç tane daha öneri vereceğim.

1. RoboForm - Eski okul adına aldanma. Bu, epik grafiklerle güncellenmiş retro oyun gibi. Güçlü şifreler ve güvenli paylaşım sağlıyor. Dezavantaj: Öğrenme eğrisi var.

2. Sticky Password - AVG antivirüs arkasındaki beyinler tarafından oluşturulmuş. Süper şatafatlı değil ama sağlam güvenlik ve oldukça dostça bir arayüz sunuyor. Ayrıca deniz aygırlarını kurtarmaya katkıda bulunuyorlar! Dezavantajı: Diğerlerinde bulunan bazı gelişmiş özellikler eksik.

3. mSecure - Sağlam şifreleme, cihazlar arası senkronizasyon ve basit bir arayüz onu çekici kılıyor. Dezavantaj? 1Password gibi bir şeye kıyasla daha az entegrasyon seçeneği var.

1Password için: Avantajları kaya gibi sağlam güvenlik ve şık kullanılabilirlik — parmak izi kilit açmadan sorunsuz senkronizasyona kadar her şey premium hissettiriyor. Dezavantajı ise abonelik bazlı olması ve piyasadaki en ucuz seçenek olmaması, ama bana sorarsan buna değer.

@shizuka’nın bahsettiği rakipler LastPass ve Dashlane iyi, ama bana göre LastPass’in ihlal sonrası güvenilirliği darbe aldı.

Başka bir profesyonel ipucu: Eğer Apple ekosistemi şeylerinin büyük bir hayranıysanız, yerleşik iCloud Anahtarlık’ı bir deneyin. Bakımı kolay ve macOS ile iyi uyum sağlıyor, ancak üçüncü taraf seçenekler kadar zengin özelliklere sahip değil.

Umarım bu şifrelerini bir böcek gibi snug tutar! Siber ninjalara dikkat et! :ninja::computer: