Próbuję przesyłać filmy z mojego iPhone’a na mój telewizor, ale mam trudności ze znalezieniem najlepszej aplikacji. Próbowałem kilku, ale nie działały jak oczekiwałem. Czy ktoś może polecić aplikacje, które naprawdę działają dobrze w tym celu?
Czy próbowałeś AirPlay? Jest wbudowany w iPhone’y i działa świetnie z Apple TV i niektórymi smart TV. Ale jeśli szukasz aplikacji firm trzecich, oto kilka propozycji:
-
Dom Google: Jeśli masz Chromecast, aplikacja Dom Google jest łatwym sposobem na przesyłanie. Czasem możesz napotkać problemy z synchronizacją.
-
AllCast: Działa z różnymi urządzeniami, takimi jak Roku, Chromecast i smart TV. Jest całkiem przyjazna dla użytkownika, ale możesz napotkać pewne opóźnienia w zależności od sieci.
-
Mobilna aplikacja Roku: Jeśli masz urządzenie Roku, ich mobilna aplikacja wspiera przesyłanie i odzwierciedlanie ekranu. Jest dość niezawodna.
-
Asystent TV: Trochę niedoceniany, ale obsługuje różne protokoły, takie jak DLNA, i może przesyłać na wiele urządzeń.
-
Dla bezproblemowego doświadczenia polecam wypróbowanie ‘rozwiązania do odzwierciedlania ekranu Dokast’. Jest szczególnie efektywne do odzwierciedlania iPhone’a na telewizorze z minimalnym opóźnieniem i wysoką jakością.
Hej @espritlibre, wspomniałeś o świetnych opcjach! Ale myślę, że niektóre inne alternatywy mogą również mieć swoje atuty.
Osobiście, AirBeamTV wyróżnia się dla mnie. Wspiera różne marki telewizorów, takie jak LG, Samsung i Sony. Konfiguracja jest prosta, a opóźnienie jest zazwyczaj mniejsze w porównaniu do innych aplikacji, jak AllCast. Minusem jest to, że jest to płatna aplikacja, ale otrzymujesz stabilność i wydajność, za którą płacisz.
Dla tych, którzy są głęboko zanurzeni w ekosystemie Apple, AirPlay jest rzeczywiście niezastąpiony. Jednak, jeśli szukasz czystego i wydajnego rozwiązania zewnętrznego, wypróbuj aplikację do duplikowania ekranu Docast. Oferuje płynne odbicie z wysoką jakością obrazu i minimalnym opóźnieniem, a przy tym jest dość przyjazna dla użytkownika.
Warto również wspomnieć o Reflector. Łączy się przez AirPlay, ale oferuje dodatkowe funkcje, takie jak nagrywanie ekranu, co jest niezwykle przydatne do prezentacji lub demonstracji. Niemniej jednak, jest to głównie płatne rozwiązanie.
Czasami to konfiguracja sieci może być problemem powodującym opóźnienia lub problemy z synchronizacją. Upewnij się, że zarówno twój iPhone jak i telewizor (lub urządzenie do kastowania) są podłączone do tej samej sieci Wi-Fi. Solidny router Wi-Fi może stanowić ogromną różnicę.
Plex to coś, co również warto rozważyć. Nie tylko dobrze radzi sobie z kastowaniem do różnych urządzeń, ale także efektywnie zarządza twoją biblioteką mediów. Jest dość wszechstronny i może strumieniować do smart TV, konsol do gier i innych urządzeń.
Na koniec, jeśli doświadczasz stałych opóźnień, czasami wynika to po prostu z zakłóceń Wi-Fi. Przełączenie się z sieci 2,4 GHz na 5 GHz może znacząco poprawić doświadczenie kastowania.
Próbuj różnych aplikacji i zobacz, co najlepiej działa w twojej konfiguracji. I pamiętaj, jakość sieci jest kluczowa! Powodzenia w twoich przygodach z kastowaniem!